Guild hírek 2017.02.08.

Clone képe

Kedves Guildtársak,

Ismét gyorsan eltelt egy hét és ez az egy hét a Riders Of Icarus világában nagyon sok változást hozott ismét.

Főbb témák:

 • Új tagok
 • Worldboss-ok farmolása
 • Stygaea farmolás, familiarok és felszerelések gyűjtése
 • Ellora’s Spire havi és heti jutalmak
 • Raidbossok-ra való felkészülés
 • Videok aloldal a weblapon
 • Discord, fórum, weboldal használat

Új tagok:

Rengeteg új tagot üdvözölhetünk köreinkben, kik név szerint:

Lenori a Guardian
Atreidess a Wizard
Naise a Wizard
Equip az Assassin
Pentom az Assassin
Nhektor a Guardian
Mans0n a Priest
Ashrebel az Assassin
Aytx a Guardian

Remélem, nem felejtettem ki senkit és mindenki megtalálja a számítását, helyét nálunk, illetve sok élvezetes percet fogunk eltölteni együtt játszva.

Worldboss-ok farmolása:

Sajnos biztosan többen észre vettétek, hogy a sivatagi Worldbossokra egyre ritkábban kerülnek ki raitdek, partyk a partyboardra.

Ennek legfőbb oka, hogy összeállt, összeszokott nagyobb csoportok rendszeresen farmolják őket.

Tehát Lazart, Mupadin, Zenon és már Sandstorm is simán le van farmolva bármi partyboard bejegyzés nélkül. Átlag halandó játékosnak egyre nehezebb elkapni azt az időpontot, mikor ott kéne állni felfegyverkezve, buffolva. Többször tapasztaltuk az elmúlt héten, hogy nagyobb guildek, szövetségek pl. Lotus a megjelenéstől számított 3-5 percen belül lefarmolják a bosst.

Egyetlen esélyünk az lehet, ha nálunk is összeáll egy ütőképes, DPSben gazdag rutinos társaság akik szeretnék a bossokat farmolni és az időpontokkal is tisztában vannak.

Az időpontokkal kapcsolatosan létrehoztam a weboldalon egy applikációt, mely a Worldboss menüpont alatt érhető el. Itt lehetőség van a worldbossok loot időpontjainak regisztrálására. Ez alapján az oldal ismerve a spawn cooldownokat kikalkulálja a kövtkező spawn lehetséges időpontját és azt összesítve kiírja. Így ha van infó, akkor bármelyik guildtársunk aki érdeklődik valamelyik worldbos iránt csak felmegy az oldalra, megnyitja a worldboss menüpontot és láthatja mikor kell mennie és hova.

Természetesen ahhoz, hogy ez hatékonyan működjön szükség van az információra. Tehát akinek nem teher és meglátja a képernyőn felugró üzenetben, hogy valaki lootot kapott valamelyik worldbossból vagy akár ott volt valamelyik leölésénél valamelyik CH-n akkor az az oldalon egy egyszerű dátum megadással segíthet minket.

Akiket érdekel a Worldbossok farmolása Maryread-nél érdeklődhetnek a részletekkel kapcsolatban.
 

Stygaea farmolás, familiarok és felszerelések gyűjtése:
Tudom, hogy sokak számára Stygaea nevéről azonnal a PvP és a tabu szó jut eszébe. Megértem, hogy vannak akik viszolyognak a PvP gondolatától. (Amúgy nem egy ördögtől való dolog)
De azért nem árt pár szót ejteni a területről, ráadásul többen rendszeresen járnak át farmolni, állatokat befogni. Nem véletlenül!

Két fajta felszerelés szett szedhető össze a területen farmolt mobokból droppolt coinokból. A Lv. 45-ös szett effectje segítségével befogható a területen található heroic familiar, illetve alapja a legyártható Lv. 50-es heroic settnek. A Lv. 45-ös szett sajnos alapanyag hiányában nem craftolható, mert a gyártáshoz szükséges receptek ugyan bőségesen esnek, de a bound spiriteket kifelejtették a játékból. Ezért a Lv. 45-ös cuccokat csak a coinokból vásárolható chestekből random lehet nyitni.De az Lv. 50-es armor (ami szerintem jobb mint  aTyrant-os heroic) már lecraftoható.

Lv. 40-50 közötti játékosoknak questelni is megéri átmenni, mert a questek nagyon jó XP-t adnak és goldot is mellé.

Ezen kívül az elit familiarok befogásával, ami szintén a questekből szerezhető és a mobokból droppokból kieső márkokkal lehetséges 2db full grow poti szerezhető.

Amit még megemlítenék, hogy van két quest amivel jófajta familiar armorokhoz lehet jutni. Egyik pl. Lv. 45 ös nyereg ami többek között 45% HP-t dob állatainkra, a másik meg Lv. 50-es és 50% HP-val erősíti kis kedvenceinket!

Különböző időpontokban, több órát töltöttem már el a területen, az nélkül, hogy bárki megtámadott volna. Egyszer fordult elő, hogy a bejáratnál campelő idegen szerveresek betámadtak minket, de azt is kezeltük. Amúgy ha idegennel találkozik az ember simán elmennek egymás mellett bármi atrocitás nélkül.


Ellora’s Spire havi és heti jutalmak

A hétfő reggel most sokaknak jól indult a játékban, hiszen megkaptuk az első havi jutalmakat is.
Sokan akár 50-200 ellunhoz is jutottak, a többi OP ajándékkal együtt. Sajnos a havi eredményeinket most nem tudom összegezni, mert sajnálatos módon minden nullázódott. Úgy látszik erre nem gondoltak a fejlesztők. Majd megpróbálom lementeni minden hónap utolsó napján az állást.

Annyit tudok mondani, hogy guildtagjaink szépen szerepelnek minden class-ra vonatkozóan. Napról napra jobb eredmények születnek.

És megéri bemenni az ajándékokért, még ha csak a napi 5-10 ellunt is kapjuk, mert éppen rossz passzban vagyunk.

Raidbossok-ra való felkészülés
Többen érdeklődnek raibossok iránt. Igen. Voltunk többször. Igen, volt amikor sikerrel jártunk. De a tapasztalat azt mutatja, hogy komolyabb felkészülést igényel, nagyobb teherbírást és mégtöbb kitartást. A raidbossok Trauna és Attaius nem abba a kategóriába esnek, hogy odamegyek lövöldözök és lootolok.

Szüség van normális felszerelésre, erősebb armorra, hogy legyen defense, fegyverre, hogy meglegyen a DPS. Ha ez megvan szükség van buffokra. Buffokra az embereknek és buffokra az állatoknak. (azt tudom vállallni továbbra is, hogy viszek enni és innivalót mindenkinek 1,5 órányit, ez csöppet sem gond), de ezen kívül lennie kell bőven mindenkinél HP potinak, és ami a legfontosabb Energy potion az állatoknak.

Ezeket a bossokat állatok hátán repülve kell sebezni, miközben az állatok staminája (energiája) folyamatosan csökken. Ha elfogy az ember leesik a vízbe és nehezen tud kijönni illetve ez idő alatt nem tud DPSelni stb.

Ezen kívül rengeteg probléma adódik egyeseknek a targetelésnél. Ezeket a bossokat nem lehet targetelni normálisan action módban! Egeret kell használni, Tabot kell használni, egymás targetéből kell kivenni a célpontot. Még Normál módban is kihívás néha  kijelölni a kezeket, manastonet. Akinek ez gond, nem akar, nem tud standard módban játszani erre az időre az ne jöjjön. Annak ez csak kínlódás, csalódás és erőforrás pazarlás.

Viszont aki komolyan gondolja, igen, igen, a hétvégén megyünk megint a szokott időben 15:00-i kezdettel és csináljuk!

Akit érdekel ajánlásként szükséges útravaló lista:

 • 40 db HP poti (ebből lehet 20 FullHP akár)
 • 40 db Energy potion  (ebből lehet 20 Full Energy akár)
 • 20 db éledő papír
 • 2-3 repülő mount amit felváltva lehet használni ebből DPSes és Defenses sem árt
   

Videok aloldal a weblapon

Elkészült a weblapon a Videó menüpont, ahol a guildtársak által készített, gyűjtött videókat lehet megtalálni összesített, kategorizált formában. Többen streamelnek, készítenek különféle hasznos, poénos felvételt. Ha van ilyened akkor bejelentkezel az oldalra és a bal oldali oszlopban található “Tartalom hozzáadása” linkre kattintva megadod a videó címét és url-jét, kiválasztod annak kategóriáját és máris felkerül az oldalra.


Discord, fórum, weboldal használat

Nagyon örülök, hogy egyre többen leszünk. Ez egyben segíti a fejlődésünket, de egyúttal új kihívások elé is állít mindenkit. Ahogy egyre többen vagyunk online egyre nehezebb kielégíteni a természetes információ éhséget a beépített chat használatával. Gondolok itt arra, hogy gyakran előfordul, hogy többen (akár 3an 4en) whispelnek az emberre egy időben. Természetesen mindenkinek válaszolni szeretne az ember, minél hamarabb, de még mellette játszani is tudni kéne, irányítani a karaktert, elnyomni a skilleket. Mind ezt egy időben hatékonyan nem lehet. Oda szeretnék kilyukadni, hogy legyetek szívesek használni minél többen a discordot, weboldalt.

Miért?

Mert a discordon a társalgó szobában lévő guildtársak rögtön tudnak válaszolni a feltett kérdésre az nélkül, hogy meg kéne szakítani a cselekményüket  a játékban. Sokkal több, . bővebb infóhoz lehet jutni pillanatok alatt mint 10 perc chatelés során. Mert discordon egyszerre többen hallják a kérdést, a választ. Akár másnak is értékes lehet az információ, akár több választ is kaphatsz.

Weboldalt miért?

A weboldalon létrehozott fórumon keresztül a feltett kérdésednek nyoma van. A beszélgetés hetek, hónapok múlva is elérhető akár más játékosoknak is akiknek hasonló kérdéseik lennének egy bizonyos témával kapcsolatban. Akár éppen nem ingame játékostól is kaphatsz választ. A weboldal beépített keresőmotorral rendelkezik, kereshetsz kifejezésekre, témákra.

Ezen kívül a weboldalon találhatsz híreket, naptárt, információkat worldbossokról és további hasznos információt.

Valamit nem találsz és jó lenne ha lenne? Jelezd felém és amennyiben lehetséges megcsinálom.

Jó játékot mindenkinek!

Meghatározatlan