Akváriumi bemutatók

Akváriumok 10 litertől az 1 millió literig!

Akváriumok 10 litertől az 1 millió literig! Cégünk, mint az állatkertek akvárium- és terrárium építője, több, mint három évtizede foglalkozik egyedi medencék tervezésével, kivitelezésével is egyaránt, a betelepítendő halfajok beszerzését és akklimatizációját is beleértve, igény esetén időszakos karbantartással vagy hosszútávú üzemeltetéssel.

Egy akvárium bemutató megvalósítása összetett folyamat, legyen az trópusi-, vagy mérsékelt égöv folyóinak, tavainak élővilága, tengeri élőhely cápák, ráják számára, akár a korallszirtek világa.  Az építési folyamat során számos irányelvet kell szem előtt tartanunk, többek között élettani, etológiai, ökológiai és esztétikai szempontok összehangolását, hogy létrehozzunk egy izgalmas és tanulságos, fenntartható vízalatti élményt, amely a betelepített fajok számára kedvező életfeltételeket teremt, míg a látogatóknak egy nem mindennapi élményt kínál.

A medenceépítészetet követően emeljük a helyére az olykor többtonnás biztonsági üveg falakat, akryl alagutat, amelyek a körültekintő tervezésnek köszönhetően, megnyugtatóan tartják vissza a hatalmas víztömeget.

A fenntarthatóság egyik alappillére a jól megtervezett és jól kivitelezett vízgépészet, amely összetett, egymásra épülő szűréstechnikai eszközök megbízható együttműködésén nyugszik. Az olykor több kilométernyi, medencébe kerülő csővezeték elkerülhetetlen a megfelelő áramlási struktúrák és egyenletes oxigénellátás érdekében, amelyet majd a következő építési fázisban megvalósuló dekoráció rejt el a kíváncsi szemek elől.
A munkafolyamat egyik legidőigényesebb és látogatói szempontból legfontosabb eleme egy élethű, természetszerűen megépített tájkép, amely atmoszférája egy tökéletes vízalatti világ illúzióját tükrözi. Az elmúlt évek alatt többezer négyzetméter vízparti-, vízalatti diorámát építettünk, amely során sikerrel tárjuk a látogatók elé a Világ egy-egy rejtett szegletének hiteles replikáját. A tökéletes látvány és hangulat végső finomra hangolását a jól irányított, nagy teljesítményű, kedvező színhőmérsékletű, mindamellett energiatakarékos LED fényforrásokkal érhetjük el, amelyek telepítése az olykor 6-7 méteres vízmélység esetén nagy körültekintést és szakmai tapasztalatot igényel.

Egy tartalmas kiállítás látogatói útvonaláról nem maradhatnak el a mai kor infokommunikációs eszközei, számos interaktív információ és oktatási elem, amelyek észrevétlenül segítenek a környezettudatos szemléletformálásban.

Bízunk benne, hogy a kiállításainkra érkező, évi több millió látogatónak sikerül a tartalmas kikapcsolódás és élmény szerzés mellett átadnunk alapelveinket, amely a fenntarthatóságra és a vízi élővilág védelmére irányítja a figyelmet.

Eddigi munkáink

Kérdése van?

Lépjen kapcsolatba velünk most!

Hívjon minket:

+36 70 946 03 26

Amit ügyfeleink mondtak rólunk

Miért válasszon minket?

Három évtizede állunk az élvonalban állatkerti kiállítások és innovatív állatkerti tervek létrehozásában, amelyek rendkívüli állatokkal való találkozások színterét teremtik meg.

Nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről?

Hírlevél feliratkozás