Egyedi koros fák átültetése

Egy 100 éves, földlabdával több. mint 100 tonnás koros fa, egyedi technológiával, gondos előkészítéssel ültethető át sikeresen.

Szakértelem és türelem párosul ezeknél a különleges, egyedi fáknál. Az állapotfelmérést követően kezdődik meg az olykor 12-24 hónapos előkészítési munka, amely során felkészítjük a matuzsálemet a költözésre. Az ültetés során többszáz köbméter föld kerül átmozgatásra, míg a gépi ültetés esetén 6,5 köbméternyi földet mozgatunk át, addig csak a földlabda egy ilyen fa óriásnál 160 köbméternyi is lehet amíg a teljes földmunka ennek többszöröse. Az előkészítést követő hónapok után gondosan becsomagoljuk a gyökérzetet, majd daruval emeljük egy különleges szállítójárműre az óriási terhet.

Az új ültetőhely sokszor többszáz méter távolságra van, amely során figyelni kell minden apró mozdulatra.

Az előkészített terepet friss, tápanyagban gazdag talajjal, szimbióta mikorrhiza gombákkal dúsítjuk. A daru ebbe az ideális környezetbe emeli súlyos szállítmányát. A talajmunkákat, bőséges öntözést, stabilizálást követően kezdődnek a 24-36 hónapig tartó utógondozási munkák, amely nélkül nincs sikeres ültetés. A gondos munka eredményeképpen a megmaradási arány szinte 100 százalékos, melyről már hazánkban is egészségesen zöldellő faóriások tanúskodnak.


Szeretne megmenteni egy koros fát, mellyel 100 évet, hűs árnyékot és tiszta levegőt nyer? Kérje szakértői véleményünket, segítünk!

Eddigi munkáink

Kérdése van?

Lépjen kapcsolatba velünk most!

Hívjon minket:

+36 70 946 03 26

Amit ügyfeleink mondtak rólunk

Miért válaszzon minket?

Szeretne megmenteni egy koros fát, mellyel 100 évet, hűs árnyékot és tiszta levegőt nyer? Kérje szakértői véleményünket, segítünk!

Nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről?

Hírlevél feliratkozás