Műsziklák, vízesések

Mesterséges sziklák és vízesések építésével olyan természeti képződmények megalkotására nyílik lehetőség, amely egy létező sziklafal tökéletes másolata, vagy a fantázia szülte természetszerű formáció, melyet környezetéből elszállítani méretei miatt lehetetlen, mindamellett környezetkárosító és etikátlan is lenne egyben. 

Különleges, tájképi hatás érhető el egy tópartra pozícionált, jól megépített vízeséssel, magasba törő szikla tömbökkel. Beltérben kiépített barlangrendszer sejtelmes hangulatával különös, egyedi élményt kínál egy élményfürdő vendégei számára.

Állatkerti kifutók elhatárolása esetén az épített sziklafalak, nemcsak szökésbiztos védelmet nyújtanak a betelepített fajok számára, de környezetgazdagításként egy jobb komfortérzetet biztosítanak és hozzájárulnak a természetes viselkedésformák gyakorlásához, mindamellett a látogatók számára természetes élőképet nyújtanak és megismerhetik az ott élő állatok élőhelyi sajátosságait is egyben.

Akváriumok vízalatti világának autentikus környezet biztosít egy jól megtervezett és szakszerűen megépített folyó-, tó-, vagy tengerfenék.

Sziklatömbök, alámosott partoldal, fák vízalatti gyökérzetével, korallszirtek színes világát idéző replikák – mind, mind szerepelnek referenciáink közt.  A látogatói élményt nagyban befolyásolja egy perspektivikus, tagolt, tudományos pontossággal, művészi igényességgel kidolgozott vízalatti panoráma, amely hiteles képet tár a szemlélődő elé a halak rejtett élőhelyéről.

Az esetenként akár 100 tonnányi építmények biztonságos megépítése kreatív műszaki kihívásokat rejt magában szigorú statikai szabályok betartásával.

A látványtervek elkészítésével egyidőben kezdődik a mérnöki munka, amely stabil alapokra helyezi a mesterséges sziklák és vízesések súlypontját.

A következő lépés az építőanyagok és a textúrák kiválasztása, hogy élethű megjelenést érjünk el. Legtartósabb építményeket erre a célra kifejlesztett, környezetbarát dekorációs beton használatával érhetünk el, amely több évtizedes környezeti hatásoknak is ellenálló,  jól formázható anyag. 

Egy dinamikus, nagy hozamú vízesés működtetéséhez, a hozzátartozó tórendszer vízminőségének fenntartásához jól megtervezett vízgépészeti rendszerre van szükség.

A megfelelő szűrőegységek működéséhez és a kellő vízkép kialakításához nagy kapacitású, de mindamellett energiatakarékos szivattyúkkal kell megtáplálnunk a rendszert, amely egy kristálytiszta vizű és látványos hozamú zuhatagot eredményez. Az ökológiai szempontokra is ügyelünk, mint például a víz újrahasznosítása és a környezetbarát anyagok használata.                             
A végeredmény egy olyan természetszerű vizes élőhely, amely szépségével és hangulatával lenyűgözi a szemlélődőt, miközben jelentős fenntarthatósági elveket is követ. Kedvező mikroklímájával számos növényfajnak biztosít megtelepedést, továbbá szaporodóhelyként szolgálhat akár védett kétéltűink számára is.

Eddigi munkáink

Kérdése van?

Lépjen kapcsolatba velünk most!

Hívjon minket:

+36 70 946 03 26

Amit ügyfeleink mondtak rólunk

Miért válasszon minket?

Három évtizede állunk az élvonalban állatkerti kiállítások és innovatív állatkerti tervek létrehozásában, amelyek rendkívüli állatokkal való találkozások színterét teremtik meg.

Nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről?

Hírlevél feliratkozás