Tervezés

Egy állatkerti kiállítás tervezése átfogó folyamat, ahol első körben meghatározzuk a kiállítás célját, legyen az oktatás, szórakoztatás vagy konzerváció.

Ezt követően a betelepítendő állatfajok ismeretében kijelöljük a kifutó alapterületét, elhatároló falait, belső elválasztó elemeket, elkülönítőket majd a látogatói útvonal és betekintő felületek pozicionálását. A látványvilág megtervezésével párhuzamosan zajlik a klimatikus viszonyok fenntartásához szükséges gépészet meghatározása, amely igény esetén fűtés-hűtés, világítástechnikai- és vízgépészeti elemek összességéből áll. A kiállítás dekorációit, mint pl. sziklaformációk, óriás fatörzsek élethű replikái, a betelepített élő növényzet teszi hitelessé.

Fontos szempont az oktatás, így az infokommunikációs elemek, mint tájékoztató táblák és interaktív eszközök is bekerülnek a tervekbe.

A fenntarthatóság, környezetgazdagítás és az állatok jólétének biztosítása szintén kulcsfontosságú. Számtalan veszélyes állatfaj bemutatása során elsődleges szempont az állatgondozók és a látogatók biztonsága, mindamellett könnyen kezelhető, tisztántartható állatorvosi kezelések szempontjából is jól használható állattartó tér kialakítása a cél.

Munkáink közt szerepel komplett, új állatkert koncepciójának, technológiájának és látványelemeinek megtervezése.

Kiemelt projektünk volt a Tisza-tavi Ökocentrum, mint állatkert és egyben Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere 1.000.000 millió liternyi víztömeggel.  A Fővárosi Állat- és Növénykert Cápasuli tengeri medencéinek és vízgépészetének, mint Magyarország legnagyobb tengeri akváriumának tervezése. Szintén budapesti helyszínnel az Állatkert Biodóm projektjének akváriumtechnológiai, és látványvilágának, állattartás-technológiájának, botanikai- és tájépítészeti terveinek vezető tervezőjeként a Világ egyik legösszetettebb állatkerti rendszerének koncepcióját megálmodva, a kiviteli tervekig bezárólag.  7.500.000 liter édes- és tengervíz, több, mint 30.000 négyzetméter épített műszikla dekoráció és többszáz fa méretű trópusi növény, többezer tő dzsungelt alkotó növényzettel, cápák, elefántok, főemlősök, ragadozók, madarak egymástól észrevétlenül elkülönítve, természetszerű környezetben 17.500 négyzetméteren.

Eddigi munkáink

Kérdése van?

Lépjen kapcsolatba velünk most!

Hívjon minket:

+36 70 946 03 26

Amit ügyfeleink mondtak rólunk

Miért válasszon minket?

Három évtizede állunk az élvonalban állatkerti kiállítások és innovatív állatkerti tervek létrehozásában, amelyek rendkívüli állatokkal való találkozások színterét teremtik meg.

Nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről?

Hírlevél feliratkozás