Édesvízi akváriumok

Napjainkban a legtöbb akvárium a trópusi édesvizek élővilágnak ad otthont.

Tavak, folyók, patakok színpompás halfaunája számtalan élőhelytípus kialakítására kínál előképet akváriumunk természetes berendezéséhez. Legyen az a Tanganyika, vagy Malawi-tó sügérvilága számára berendezett, főként kövekből kialakított, un. „görgeteg zóna” vagy az Amazonas esőerdeire jellemző, gyökérzettel átszőtt, aranysárga vizű biotóp medence csapatban úszó pontylazacokkal, akár tenyérnyi diszkoszhalakkal, Új-Guinea oxigéndús, gyorsfolyású folyóiban élő kalászhalak kristálytiszta medencéje, de a napjainkban reneszánszát élő, képzelet szülte, álomszerűen berendezett művészi látásmóddal kialakított vízivilág bármelyike.

E gyönyörű, élő hobby, napjainkban egyre nagyobb ütemben terjedő ága a növényes akvarisztika, azaz akvakertészet, egy sokoldalú, odafigyelést, szaktudást igénylő művészi szintre nőtte ki magát a 21. században.

Ezen ágazat természetesen nem csak a vízinövények tartását foglalja magába, hanem azok esztétikus, már-már művészi elrendezését, valamint gondozását egyaránt.
A gondosan összeválogatott növények és az élénk színekben pompázó díszhalak együttes látványa lenyűgöző és harmonikus környezetet teremt az akváriumokban.

Azonban az élő növényekkel betelepített akvárium nem csupán esztétikai élvezetet nyújt, hanem számos előnyt is hordoz. A növények oxigént termelnek, természetes vízszűrőként funkcionálnak, stabilizálják a vízminőséget, emellett menedékül szolgálhatnak halaknak vagy egyéb élőlényeknek egyaránt. Az akvarisztikai szerelmesei napjainkban megszámlálhatatlan, forma- és színvilágú vízinövény használatával élhetik ki fantáziájukat.

A sikeres növényes akvárium létrehozásához fontos a megfelelő fényforrás, a szén-dioxid adagolása, valamint a megfelelő macro-micro tápanyagok szakszerű biztosítása, vízhőmérséklet maximalizálása.

Továbbá a növények gondozása, rendszeres metszése és a vízparaméterek ellenőrzése elengedhetetlen a hosszú távú siker érdekében. Célunk a növények és halak közötti egyensúly megteremtése mellett a természet szépségének és változatosságának életszerű bemutatása.

Abban az esetben, ha egy klasszikus, „halcentrikus” akvárium indításában gondolkodik a Megrendelő, természetesen akkor is segítségére tudunk lenni. A gyönyörű színekben pompázó, trópusi diszkoszhalak látványa vagy a fajgazdagságban semmihez sem fogható sügéres akvárium igazi ékköve lehet bármely térnek. A Megrendelőink egyedi igényeihez szabva szerezzük be különleges vízi „házikedvencüket” a kialakított élettér lehetőségeit és a megépült medence fenntarthatóságát szem előtt tartva.

Eddigi munkáink

Szeretné egyedi akváriummal életre kelteni irodája vagy otthona környezetét?

Lépjen kapcsolatba velünk most!

Hívjon minket:

+36 70 946 03 26

Amit ügyfeleink mondtak rólunk

Miért válasszon minket?

Három évtizedes tapasztalatunkkal mi vagyunk az Ön elsőszámú választása, ha olyan egyedi akváriumot szeretne, melyek közelebb hozzák környezetéhez a vízi élővilág eleganciáját.

Nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről?

Hírlevél feliratkozás