Állatkerti kiállítások/Zoo design

A mai modern állatkertek az évszázadok során, jelentős látásmód-váltáson mentek keresztül.  Ennek köszönhetően, a régi, rácsokkal elhatárolt kifutókat felváltották a természetszerűen kialakított, tágas élőhelyek. 

Az állatkerti kiállítástervezés a látogatók számára élményt adó és egyben informatív kikapcsolódás megteremtésére törekszik, szem előtt tartva a betelepítendő állatfajok élettani igényeit összehangolva a hazai és nemzetközi jogszabályi környezethez, továbbá a legmodernebb tartástechnológiai ismeretek által meghatározott protokollokhoz.  

Célunk az állatok természetes élőhelyének, hű másolatának megalkotása, amelyek bemutatják az ökológiai összefüggéseket és lehetővé teszik az állatok természetes viselkedését.

Az alapos tervezés során gondoskodunk az állatok jólétéről, biztosítva a megfelelő méretű és színvonalú élőhelyeket, valamint a látogatók biztonságát. A környezettudatosság és a fenntarthatóság is fontos szempont, így a kiállítások tervezésekor figyelembe vesszük az energiahatékonyságot és az újrahasznosítást. Tapasztalt csapatunk szorosan együttműködik az állatkerttel a célkitűzések elérésében, melyek az oktatás, a kutatás és az élővilág megőrzése iránti elkötelezettséget tükrözik.

Az elmúlt évtizedek alatt megvalósult állatkerti kiállításaink számos faj számára kínálnak kedvező életkörülményeket, ahol sok esetben védett fajok ex situ tenyészprogramjai zajlanak. Úgy érezzük, hogy a kellő élettér kialakításán keresztül, mi is hozzájárulhatunk veszélyeztetett fajok megmentéséhez.

Állatkerti kiállítás/állatkerti tervezési szolgáltatásaink

Tervezés

Egy állatkerti kiállítás tervezése átfogó folyamat, ahol először meghatározzuk a kiállítás célját, például oktatás, szórakoztatás vagy konzerváció.

Kivitelezés

Az elmúlt évtizedek alatt számos állatkerti bemutató tervezésében és generál kivitelezésében vettünk részt.

Akvárium-bemutatók

Cégünk, mint az állatkertek akvárium- és terrárium építője, több, mint három évtizede foglalkozik tervezéssel, kivitelezéssel, üzemeltetéssel.

Múzeumi kiállítások

Természettudományi és néprajzi tárlatok megépítése, dioráma kialakítása, a műtárgyak szakszerű elhelyezése komplex feladat.

Állatkerti kiállítások üzemeltetése, karbantartása

Egy elkészült kiállítás vonzerejét csak szakszerű utógondozással lehet fenntartani.

Műsziklák, vízesések

Mesterséges sziklák és vízesések építésével lélegzetelállító természeti képződmények megalkotására nyílik lehetőség.

Eddigi munkáink

Kérdése van?

Lépjen kapcsolatba velünk most!

Hívjon minket:

+36 70 946 03 26

Amit ügyfeleink mondtak rólunk

Miért válasszon minket?

Három évtizede állunk az élvonalban állatkerti kiállítások és innovatív állatkerti tervek létrehozásában, amelyek rendkívüli állatokkal való találkozások színterét teremtik meg.

Nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről?

Hírlevél feliratkozás